Sverige har vakre skoger fra nord til sør – og fra øst til vest. I regionene Skåne og Småland i sør dominerer løvskogen, mens Midt-Sverige og Nord-Sverige karakteriseres av gran- og furuskog. Ute etter elgsafari, vandrestier og supre sykkelstier? Her får du tipsene!

Vårblomstring i nærheten av Øresundsbroen

Kommer du kjørende over Øresundsbroen fra København til Malmø, er det kort vei til Söderåsen Nasjonalpark og Dalby Söderskog Nasjonalpark i regionen Skåne. Fantastisk vårblomstring, knallgrønn løvskog, vakker fuglesang og smarte turstier er stikkord for hva som oppleves i dem begge.

Småland – gir deg elgsafari på sølvfat

Kun en liten kjøretur lenger inn i landet venter Småland – en av Sveriges største regioner. Her domineres naturen av store skogsområder og dyrket flatmark. Ute etter de beste turstiene? Besøk Store Mosse Nasjonalpark eller Isaberg – det flotte skogs- og innsjøområdet mellom Jönköping og golfbyen Halmstad. Med en bestand på over 250 000 elger, er Sverige et av Europas mest elgtette land. Elgsafari er en eksotisk og populær aktivitet, men Småland er også en innertier når det gjelder sykling, kanopadling, ridning og fiske!

Vakre skogsområder i Midt-Sverige

Fulufjället Nasjonalpark i regionen Dalarna i Midt-Sverige er genial for både små og store eventyrere. Terrenget er variert og består av dype daler, platåer og irrgrønne skogspartier. Hva du skal gjøre? Plukk bær og sopp, nyt vårblomstringen og høstens fargepalett, fisk og ta en forfriskende dukkert! Njupeskär er Sveriges høyeste fossefall – og hele 140 km med oppmerkede stier i parken gjør at det går som en lek å finne frem til attraksjonen!

Skogsområdene i Swedish Lappland

Björnlandet Nasjonalpark i den sørlige delen av Lappland nær byen Fredrika byr på knalltøffe naturopplevelser. Terrenget er kupert og utfordrende selv for erfarne vandrere, men de som tar turen bys til gjengjeld på urskog, villmark og et stykke godt bevart, svensk naturhistorie – store skogsbranner herjet området senest på midten av 1800-tallet. Lyst på et naturlig mål? Fjelltoppen Björn her på toppen av Nord-Sverige byr på uforglemmelig utsikt!