Värmland ligger i Midt-Sverige bare 26 mil fra Gøteborg. Hva som bys? Over 10.000 sjøer, sporty friluftsaktiviteter og flust av museum og herregårder. Ikke rart regionens hovedstad Karlstad kalles for smilets by!

Karlstad – Värmlands pulserende hovedstad

Karlstads innbyggere har like lange tradisjoner for godt kunsthåndverk som de har for trylling med värmlandske råvarer. Byen har over 70 spisesteder – og ryktes for å være Sveriges mest krotette! Det er altså ingen grunn til å holde seg inne på kvelden. Men de minste er heller ikke glemt – byparken Mariebergsskogen byr på massevis av aktiviteter og en sommeråpen dyrepark.

Värmlands glitrende vannaktiviteter

Klarälven er Sveriges lengste elv, og den deler Värmland på midten før den munner ut i innsjøen Vänern. Elven går tvers gjennom Karlstad, der den inviterer til yrende badeliv på sommeren. Om du ikke hiver deg på en av båtbussene da – og besøker en av Vänerns 22.000 øyer! På Vänern kan du også ta fartsfylte ribbåtturer med aktøren Sweetwater Events. De bringer deg helt ut til den ytterste delen av skjærgården. Uansett hvor du reiser, følger Klarälven deg gjennom Värmland; beversafari og tømmerrafting er store familiefavoritter. Padling? Naturreservatet Glaskogens 80 innsjøer skjenker flust av varierte utfordringer. Les artikkel om Vänern og Trollhättan her

Spinn deg gjennom Värmlands sykkelstier

Klarälvsbanan sykkelsti og Klarälvsleden tursti er 210 km lange, og byr på topp forhold gjennom hele sesongen. Varierte utfordringer fås også på Bryngfjordens Bike Park og Abbas Stugby. Supre mountainbikeløyper fins ved Långbergets Sporthotell, og der serveres også turstier, elgsafari, beversafari, fiske- og padlevann til turistene på sølvfat.

Ta strake veien til kultur og moro

Det er aldri langt mellom attraksjonene i Värmland. Plukk med deg Kunstmuseet Sandgrund i Karlstad, nobelprisvinneren Selma Lagerlöfs hjem Mårbacka og Rottneros Park i Sunne. Pluss Klässbols Linneväveri og Rackstadmuseet med kunst. For de minste? Lekelandet Nöjesfabriken i Karlstad kaprer barnehjerter med glans!