Hva regionen Västerbotten i Nord-Sverige er kjent for? Livlige byer som Umeå og Skellefteå, Lycksele Dyrepark og den heftige skjærgården Norrbyskär er noe av det! Pluss den berømte Västerbottensosten, selvsagt!

Bredt utvalg av glitrende familieattraksjoner

Vil du ha blide barn, så besøk Elgens Hus i Bjurholm og Lycksele Dyrepark med bjørn, ulv og moskusokser. Eller dra til Varuträsk Villmarksgruve, Bikepark Hemavan og verdens lengste taubane i Örträsk. Mer fart? Oppsøk gokartbanene i Skellefteå og Lycksele – en runde der tar pusten fra enhver.

Innblikk i samisk kultur i Fatmomakke

Hva med et glimt av samisk og moderne kultur i perfekt harmoni? På slutten av 1700-tallet slo samene seg ned i Fatmomakke og bygget opp en kirkeby. På 1800-tallet kom også nybyggerne til, og den dag i dag står sametelt og tømmerhytter side om side ved Kultsjöns strand.

Skjærgårdsidyll i Norrbyskär utenfor Umeå

Umeå var Europeisk Kulturhovedstad i 2014, og Norrlandsoperaen, Umedalens skulpturpark og Bildmuseet er tre av byens største attraksjoner. Den fjerde er nok skjærgården – øygruppen Norrbyskär er super for barnefamilier. Også til lands glimter naturen til: Turstien Kungsleden går gjennom Vindelfjellenes naturreservat, og nasjonalparken Björnlandet er et eventyr for de som vil ha smaken av ekte, svensk villmark.

Västerbottens bugnende matfat

Västerbottensosten er regionens signaturprodukt, men fersk fisk, reinsdyr og multer ligger ikke langt etter. Gårdsbutikkene bugner av fristelser, og mange av restaurantene har spesialisert seg på lokale mattradisjoner. Vil du også? På Ostens Hus i Bjurträsk kan du lage din egen versjon av Västerbottensosten!