Frister padling i Dalsland, skjærgårdsferie i Bohuslän og shopping i Västergötland? Vest-Sverige har familieattraksjoner, kultur og mat i verdensklasse. Pluss en av Europas mest sjarmerende storbyer – Gøteborg.
Vest-Sverige er kontrastenes region med variert natur. På reise gjennom regionen kan du oppleve de åpne slettene i Västergötland, glatte granittklipper og sjarmerende fiskevær i Bohuslän, samt dype skoger og mange innsjøer i Dalsland. Naturen inspirerer til aktivitet og eventyr og du møter kontraster og forskjeller i de ulike delene av regionen. Spiskammeret i Vest-Sverige bugner over av deilige fristelser. Kystlinjen gir blant annet skalldyr som hummer og østers, skogene forsyner deg med vilt og jordbruket med friske grønnsaker.

Dalsland – tusen sjøer og tusen muligheter

Dalsland ligger bare en kort kjøretur unna Bohuslänskysten. Tusenvis av sjøer, enorme skogsområder, rikt dyreliv og Dalslands Kanal gjør området attraktivt for villmarksinteresserte. Ta et dagscruise på kanalen, lei en kajakk og test fiskelykken! Eller prøv beversafari og elgsafari, og dressintråkking på nedlagte jernbanespor. Dalsland byr på spennende friluftseventyr ispedd trivelige småbyer, museer og lokale matopplevelser som setter spor etter seg.

Bohusläns skjærgårdsperler

Bohusläns kystlinje er rammet inn av sjarmerende fiskesamfunn, og utvalget av opplevelser ved og på havet er enormt. Fra tidlig vår til sen høst tilbys padling, fisketurer, skalldyrsafarier og familieaktiviteter i fleng. Også på mange av øyene: Nasjonalparken Kosterhavet og Marstrand utenfor Gøteborg er lett tilgjengelige med midt i blinken for dagsturer.

Västergötland med slott og shopping

Västergötland byr på innsjøbad, massevis av småprodusenter og attraksjoner som Läckö Slott og Borås Dyrepark. Men området er også berømt for tekstiltradisjoner og spenstige fabrikkutsalg. Årlig reiser millioner til Sjuhärad for å gjøre kupp på interiør, sportsutstyr og klær til ekstremt lave priser.

Gøteborg – Europas mest sjarmerende?

Gøteborg er Sveriges nest største by og tilbyr super shopping, flotte museum og parker og Nordens største fornøyelsespark, Liseberg. Det er et must å oppleve skjærgården. Men om tiden er knapp, får du også en uforglemmelig smak av hav på byens eminente fisk- og skalldyrsrestauranter!

Les mer om Vest-Sverige her